ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYİN AİLESİ OLMAK

Değerli velilerimiz;
      Bir insanın hayatta yaşayabileceği en mükemmel ve güzel duygulardan birisi hiç şüphesiz çocuk sahibi olmaktır. Ancak çocukta farklılıkların sezilmeye başlandığı ve çocuğunun özel eğitime ihtiyacı olduğunun öğrenilmesi ailelerde yaşanan duygularının yoğunluğunun değişmesine neden olabilir. Burada en önemlisi anne ve babalar olarak çocuğunuzu kabullenmek ve onu her şekilde sahiplenmektir.
      Özel eğitime ihtiyacı olan bir çocuğa ebeveyn olmak zor bir görevdir, sizi çok iyi anlıyoruz. Burada ilk yapmanız gereken çocuğunuzu kabullenmektir. Çocuğunuz ne olursa olsun farklı özellikleri olan bir çocuktur. Çocuğunuzu kabullenme noktası ebeveyn için ne kadar zor olursa olsun ailedeki mutluluk ve çocuğunuzun sağlığı için oldukça önemlidir.
        Çocuğunuzun olduğu gibi kabul edilmesi ileride karşılaşılacak sorunların da üstesinden gelinmesinde önemli bir noktadır.  Akrabalarınızın, komşularınızın, sokakta karşılaşacağınız insanların tepkileriyle veya meraklı bakışlarıyla karşılaşabilirsiniz. Çocuğunuzu kabul etmek bütün bu etkilerden daha çabuk sıyrılmanızı sağlayacaktır.
      Unutmayın ki siz çocuğunuzu kabullenmiş bir ebeveyn olarak çocuğunuzu topluma daha kolay kabul ettirebilirsiniz.
       Özel eğitime ihtiyacı olan bir çocuk için erken teşhis çok ama çok önemlidir. Zaman kaybetmeden hem sağlıkla hem eğitimle ilgili önlemler alınmalıdır.  Bizimle iletişime geçebilir çocuklarınızla ilgili sormak istediklerinizi iletebilirsiniz.
      Değerli velilerimiz unutmayın ki çocuklar yağmura benzer. Onları bir kaba koymaya çalışmayın, toprak olun. Biz her zaman yanınızdayız.

 

Psikolojik Danışman

Şevval EŞMEKAYA